Családi Heti Tervező - Házimunka (mágneses felületre)

Házimunka tervező családi naptár mágneses
Házimunka tervező családi naptár mágneses
Házimunka tervező családi naptár mágneses
Házimunka tervező családi naptár mágneses
Házimunka tervező családi naptár mágneses
Házimunka tervező családi naptár mágneses

Örök dilemma, hogy bevonjuk-e gyermekeinket a házimunka elvégzésébe.

Nos, több szakirodalom is azt a nézetet vallja, hogy eleinte a kisebb, később pedig már a nagyobb feladatok elvégzésének megtanítása a valós életre készíti fel a gyermekeinket, hiszen felnőttként nekik is önálló háztartásuk lesz, ahol a házimunkát nekik kell elvégezniük.

Javasolt minél korábban bevonni őket a feladatok elvégzésébe, beleépítve azt a napi rutinba.  A szülők feladata és felelőssége, hogy megtanítsák a gyermekeiknek, hogy hogyan tudják ezeket a feladatokat elvégezni, hogyan tudnak hozzájárulni ezzel is a családi élethez, a háztartás működéséhez.

A gyerekek már 3 éves kortól képesek egyszerű feladatokat teljesíteni a ház körül, ráadásul ezt még játéknak tekintik, így könnyű dolgunk van, ha ilyen jellegű feladatokba szeretnénk őket bevonni. Minél kisebb a gyermek, a “segítség” annál fontosabb szó, hiszen nem azt várjuk el, hogy mosogasson el vagy teregessen ki teljesen egyedül, hanem hogy segítsen benne, később pedig, ha idősebb lesz,  kérhetjük tőle komplexebb feladatok önálló elvégzését is.

Segítsünk felelősséget tanulni már kisgyermek korban, hagyjuk, hogy a gyerekek segítsenek a ház körüli teendőkben, és később adjunk akár lehetőséget arra is, hogy ők legyenek a feladat felelősei, ellenőrzői, és akár a beosztást is maguk csinálhassák!

Ez a tervező nagyszerű eszköz a házban és a ház körül elvégzendő feladatok beosztására - a felnőttek és gyerekek részére egyaránt. Mint vizuális emlékeztető, megkönnyíti a szervezést, így mindenki tudja mit kell megcsinálnia a héten vagy az adott napon. Emellett pedig fejleszti a szervezési, együttműködési és időgazdálkodási készségüket is. 

A gyermekeknek ajánlott életkor szerinti feladatlistát illetve néhány jótanácsot összegyűjtöttünk Önnek - részletekért kattintson ide!

 

19 990 Ft
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Vélemények
Részletek

Mérete: 36x26 cm - hűtőre vagy bármely más mágneses felületen használható!, Nem írható!

Tartalma: 2 felnőtt és 2 kisgyermek (3-7 éves) heti házimunkájának tervezésére alkalmas alapkészlet

  • 1 db 36x26 cm méretű mágneses háttértábla
  • 56 db tevékenységmágnes a leggyakoribb házimunkákkal

  • 4 db üres mágnes - szabadon rajzolható vagy írható gyermeknek vagy felnőttnek (nedves vagy ablaktisztítós puha ronggyal törölhető/újraírható)
  • 4 db személy jelölésére alkalmas mágneslap

További tevékenységmágnes csomagokkal bármikor kiegészítheti az alapkészletet.

+1 TIPP:

Amennyiben több gyermek is van a családban, rendeljen extra tevékenységcsomagot, így minden gyermek programja nyomonkövethető (a rendelhető tevékenységcsomagokat a "Kiegészítő termékek" fül alatt is megtalálja)

Ha csak a gyerekek, vagy csak a szülők teendőit szeretné megjeleníteni illetve amennyiben havi tervezőt szeretne, válassza az "Egyedi Családi Tervező Naptár" terméket, ahol Ön választhatja ki a hátteret és külön adhatja hozzá Kosarához a kívánt tevékenységcsomagokat.

Hogyan használjuk?

  • Helyezze el a mágneses háttértáblát egy mindenki által jól látható helyen 
  • Használja a négyzet alakú mágneslapokat annak meghatározására, hogy kinek lesznek teendői a táblán (lehet felnőtt vagy gyerek is)
  • Írja rá a neveket a mágneslapokra (a lapok csak egyszer írhatóak!) vagy nyomtasson ki fotókat és ragassza rá a lapok tetejére (ez a kisebb gyerekeknek nagyon fog tetszeni!) 
  • Helyezze el a megszemélyesített mágneseket a tábla bal oldalán. A felületen egyszerre 5 személy tevékenységei jeleníthetők meg
  • Minden személy mellé sorban helyezze el az elvégzendő feladatokat az oszlopokban szereplő napoknak megfelelően. Minden feladatnál beszélje át a gyermekkel, hogy mit vár el Tőle
  • Legyen kreatív, például a mosogató ki vagy bepakolását jelezze nyillal, bekarikázhatja a tányért a terítésnél vagy a takarításnál a felmosót, ha a kiöntött folyadék feltörlése a feladat

Vélemények
Webáruház készítés