BLOG

Mit nyernek a házimunkai feladatokból a gyerekek?

2018.06.25 11:42

Nem csak a munkahelyen, családon belül is fontos a felelősségkörök meghatározása, hogy ki és miért felel, mi legyen készen, hogy mire a másik elkészül az ő feladatával, kiegészíthessék azok egymást.

Te mindig tudod és rendszerezed, hogy milyen elvégzendő feladatok vannak, ki, mit és mennyit képes véghezvinni?

otthoni feladatok gyerekeknek

A tervezés egy olyan megbízható nevelési módszer, aminek csak a morzsáit kell elhintened és ők máris rákapnak, mert utána már tudnak saját maguknak is tervezni, tudják, hogy mikor, mire számítsanak, amely biztonságot, nyugodtságot, átláthatóságot teremt. 

Már kisgyermekkortól érdemes figyelned, hogy mi osztható a legkisebbekre. A szülők feladata és felelőssége, hogy megtanítsák gyermekeiknek hogyan működik a háztartás és ők hogyan tudnak ahhoz hozzájárulni. Tartsd szem előtt a következetességet és igen, kérd számon, hogy mit végzett el azokból, amit rábíztál. Ezzel a felelősség tudatát is erősíted, hogy a rábízott feladatot el kell végeznie, más nem fogja helyette befejezni – ez az életre nevelés alapja.  

 

Fokozatosan kell bevonni gyermekeinket a felelősség, rábízható feladat bűvkörébe.

Kamaszkorban már elvárható, hogy a saját szobáját rendbe rakja nem csak azért, hogy tudja, mi hol van, hanem az az ő területe, neki kell tisztán és rendben tartania. Ugyanekkor, kamaszkorra a tanulásból is ki kell vonulnunk, mert az már az ő felelőssége, hogy mit, mikorra, hogyan teljesít az iskolában, hiszen magának tanul, és amit ő letesz az asztalra, arra kapja a tanulási érdemjegyeit.

 

A családi tervezővel nem csak egyszerűen kiosztod az elvégzendő feladatokat, hanem gyökereket adsz gyermekednek, egy igazán jó útravalót egész életére, gondolkodásmódjára, felelősségtudatának kialakítására. 

Webáruház készítés