BLOG

Mit? Mikor? Kivel?

2018.05.14 10:51

Felváltva ezek a legfőbb témák egy kisgyermek életében. Előzzük meg a kérdéseket! Egyszerű és praktikus ötlettel segíthetünk.

Gyermekeink a játékokat, a szükséges feladatok elvégzését és még az evést is teljes átéléssel élik meg. Minden porcikájukkal összpontosítanak arra, amit éppen cselekednek.

Mit?

Sokat segítünk csemeténknek, ha felkészítjük őt arra, amit oltári fontos elintéznünk ahhoz, hogy azt tehesse, amit elképesztően szeretne.

Lelkileg rákészül az adott témára és arra fókuszál minden gondolatával.

Ezt a felkészülést segíthetjük azzal, hogy előre megbeszéljük, mire kell számítania és ezt számára tökéletesen egyszerű formában remekül láthatóvá – tapinthatóvá is tesszük.

A felkészülést nem kell túl korán kezdenünk, csak a gyermek számára is belátható időintervallumon belül, javasolt ezt egy hétre előre egyeztetni, átbeszélni, hogy pl. milyen szuper programunk lesz a hétvégén, mit kell addigra elvégeznünk - milyen küldetésünk van, hova van időpontunk a héten.

Stabilitást és biztonságos hátteret tudunk ezzel adni gyermekünknek és a hisztiket is elkerülhetjük, ha felkészítjük őt a jókedvűen is elvégezhető kötelező tevékenységekre, amihez nem mindig van kedve, de így számára is átlátható és elmagyarázható, hogy miért tesszük azt éppen és inkább keressük benne a pozitív gondolatokat, amik minket is lelkesítenek.

 

Mikor? 

Sokszor halljuk azt, hogy mikor megyünk a kis barátjának meglepetésekkel teli születésnapjára, mikor veszünk neki csúcs szuper ajándékot és mikor kérdezzük meg, hogy milyen hősös ajándékot szeretne?

Gyermekeink számára nagyon fontos a rövid határidő, tehát maximum egy hetet tudnak átlátni, arra tudnak igazán felkészülni.

Kivel? 

Hangulatot befolyásoló tényező az is, hogy kivel mennek az úszásra, kivel mennek a játszótérre és kivel lesznek a hétvégén.

Mert apával, kocsival közlekedünk, anyával mindig jön a kistesó és lehet, hogy útközben kapunk valami finom harapnivalót és végre a hétvégén találkozhatunk a nagymamával, akinek annyira finom a sütije és most már együtt fogjuk elkészíteni.


A kérdéseket előzzük meg, készítsük fel gyermekünket a heti teendőkre, a gyerekek Képes Heti Tervezője ebben nyújt segítséget.

 

Webáruház készítés